Kontakt os
+45 23628570

Muslingeskraber

Limfjordens fiskere har skiftet til ny miljøvenlig muslingeskraber

Centralforeningen af Limfjordsfiskere har sammen med DTU Aqua og Dansk Skaldyrcenter udviklet en ny, miljøvenlig muslingeskraber, som ved sæsonstarten netop er taget i brug af alle muslingefiskere i Limfjorden.

Muslingeskraberen vejer med sine 50 kilo kun halvt så meget som den traditionelle skraber. Det betyder blandt andet, at den ikke går så dybt i fjordbunden og dermed kun fjerner halvt så meget materiale fra havbunden som den traditionelle skraber.
”Det har stor betydning for fiskeriets påvirkning af bunden, som er meget mere skånsom med den nye skraber,” siger formanden for Centralforeningen af Limfjordsfiskere, Bo Kjeldgaard.
”Den nye skraber går meget lettere over bunden, og det har betydning for miljøet på flere måder. Nu skal vi for eksempel kun skylle muslingerne 4-5 gange, før de tages om bord. Tidligere kunne det være nødvendigt med op til 10 skylninger af et træk. Brændstofmæssigt medfører den lettere skraber også besparelser,” fortæller Bo Kjeldgaard
Vigtigst af alt er, at den fisker lige så effektivt som den gamle skraber. 2 års udviklingsarbejde ligger bag den nye skraber, som Centralforeningen har præsenteret for lokale folketingsmedlemmer, der den 3. oktober var med på fiskeri.
”Vi vil gerne vise politikerne, hvordan fiskeriet rent faktisk foregår. Vi har ikke noget at skjule, og den nye muslingeskraber er endnu et bevis på, at vi fiskere tager ansvar for miljøet i den fjord, vi lever af,” siger Bo Kjeldgaard.